Airbnb güvenilir mi?

Airbnb, dünyanın her noktasında hem konforlu hem de uygun fiyatlara konaklama imkanı sunan pek çok alternatif listeliyor. Otellere kıyasla çok daha keyifli bir konaklama sağlayabileceğiniz bu dairelerde, konaklayacağınız yeri düzgün seçmeniz halinde oldukça iyi bir deneyim geçirebilirsiniz.

Airbnb indirim
Airbnb indirim

Airbnb, şartlara ve kurallara uyan herkesin dilediği gibi listeleme yapabilmesine imkan tanıyor. Kimisi şehrin dışında, kimi şehir merkezinde pek çok daireye rastlamak mümkün. Elbette bunlar içerisinden sizin için en iyisini seçmek oldukça kafa karıştırıcı olabiliyor.

Airbnb’den daire seçerken dikkat etmeniz ilk şey kiralayacağınız yerin konumu. Eğer konum avantajları sizin için yeterli değilse, toplu taşımaya uzaksa veya tehlikeli bir bölgede kalıyorsa o daireyi tercih etmek istemeyebilirsiniz. Özellikle taksi fiyatlarının yüksek olduğu bir ülkeye seyahat ediyorsanız mutlaka toplu taşımaya yakın bir dairede konaklamaya gayret etmelisiniz. Turistik amaçlı seyahatlerinizde bu durum çok daha önemli bir hal alıyor.

Pek çok kişinin daire kiralarken atladığı konular arasında olan ev kurallarını da unutmayın. Dairelere dair detay sayfalarında karşınıza çıkacak olan bu kurallar eve giriş çıkış saatlerinden, evde sigara kullanımına kadar farklı konuları içeriyor olabilir. Buna ek olarak, kimi zaman paylaşımlı daireleri kiraladığınız zaman katı giriş çıkış kurallarıyla karşılaşabilirsiniz. Gittiğiniz zaman programınızı değiştirmek zorunda kalmamak için mutlaka bu kuralları iyi okumalı ve seyahat planınıza uyacak bir yer tercih etmelisiniz.

Airbnb’de listelenen dairelerdeki açıklamaların ev sahipleri tarafından yapıldığını unutmayın. Kimi zaman abartıya kaçabilen ifadelerle evini övebilen ev sahipleri beklentilerinizi karşılamakta zorlanabilir. Bu nedenle, dairelerin bu açıklamalarına değer verdiğiniz kadar diğer konaklayanların yorumlarını da okumayı ihmal etmeyin.

Konaklamalar sonrasında geri bildirimde bulunan insanlar evler hakkında çok daha net fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır. Konaklayacağınız daireyi belirlerken özellikle bu konuya göre karar vermenizde fayda var.

Kiralayacağınız dairenin başka bir insanın özel mülkü olduğunu da aklınızda bulundurun. İyi anlaşacağınız veya size problem yaratmayacak biri olduğuna emin olmak amacıyla kafanızdaki tüm soruları sormayı ihmal etmeyin. Tek başınıza kalacağınız bir daire kiralarken pek fazla bu konuda sorun yaşamayacak olsanız da eğer oda kiralıyorsanız bu durum fazlasıyla önemli bir hal alıyor.

Airbnb, her gün milyonlarca insanın konaklama ihtiyacını karşılayan ve dünyanın neredeyse her ülkesinde faaliyet gösteren bir site. Eğer bu basit püf noktalara dikkat ederseniz, dünyanın neresine gidiyor olursanız olun keyifli ve güvenli bir konaklama deneyimi yaşayacağınıza emin olabilirsiniz.

Yorum bırakın